Рецепти » Консервиране » Конфитюр » Мармалад от диня

Мармалад от диня

Мармалад от диня
Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 976

Продукти

  • 2 кг диня
  • 2 кг захар (за консерви)
  • сокът и кората от 6 лимона

Начин на приготвяне

Нарежете динята на половина, а след това и на парчета. Почистете семките, отстранете кората, а “месото” от динята нарежете на парченца. Смесете динята със захарта, нарязаната кора и сока от лимон и оставете да престои 4 часа. След това прехвърлете в голям съд, сложете на огъня и оставете 3 минути да поври. Готовия мармалад насипете в предварително подготвени бурканчета с капачка, затворете добре и ги сврете 5 минути обърнати наопаки.