Рецепти » Консервиране » Конфитюр » Мармалад от сини сливи

Мармалад от сини сливи

Мармалад от сини сливи
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 811

Продукти

  • 5 кг. сини сливи
  • 300 мл. вода
  • 3 кг. захар

Начин на приготвяне

Пригответе 5 кг. измити и почистени от костилките сини сливи, 300 мл. вода и 3 кг. захар. Сливите се смилат с машинка за кайма, прибавя се захарта и водата, и сместа се вари на средна температура на котлона, като се бърка и отпенва. След като се постигне необходимата гъстота /като се дръпне една линия с лъжица, трябва да оставя диря/, готовата смес се насипва гореща в сухи буркани, които се обръщат и се оставят да престоят така докато изстинат напълно.