Рецепти » Консервиране » Мармалад със сини сливи и ябълки

Мармалад със сини сливи и ябълки

Мармалад със сини сливи и ябълки
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 439
от:
Elena Krumova
41 години

Продукти

  • 3 кг сини сливи
  • 1,5 кг ябълки
  • 1,5 кг захар

Начин на приготвяне

Измийте добре сините сливи и ябълките, почистете ги добре от костилките и семената им. Изсипете ги отделно в две тенджери (в едната ябълките, в другата сините сливи) добавете по малко вода и варете плодовете докато омекнат добре. Претрийте ги през гевгир, за да се отстранят корите им. Полученото плодово пюре и от двата плода смесете заедно и ги варете в една плоска тава, като ги разбърквате непрекъснато с дървена лъжица. Към края на варенето добавете захарта. Мармаладът е готов, когато пътечката, която се образува на дъното на тавата след като сте прокарали дървената лъжица, започне да се затваря бавно. Насипете мармаладът в малки стъклени буркани и след като застине напълно затворете бурканите херметически и ги съхранете на хладно и тъмно място.