Рецепти » Супи » Мароканска супа с нахут и месо

Мароканска супа с нахут и месо

Мароканска супа с нахут и месо
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 687

Продукти

  • 250 г агнешко месо, нарязано на малки кубчета
  • 2 с. л. масло
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • ½ ч. л. куркума
  • 1 щипка канела
  • 500 г белени домати
  • 1 ½ с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • ½ ч. ч. червена леща
  • 250 г. консерва сварен нахут
  • 5 глави дребен лук, почистени
  • 3 с. л. фиде
  • 4 с. л. нарязан на ситно кориандър
  • магданоз
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и в него се слагат лукът, месото, куркумата и канелата. Всичко се разбърква 5 мин. Доматите се обелват и се почистват от семките. Нарязват се на едри парчета. Прибавят се към месото. Оставя се да поври 10 мин. Към месната смес се добавя лещата, отцеденият нахут, 500 мл вода и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Всичко се покрива и се оставя да къкри 30-40 мин., докато омекне месото. Добавят се почистените лукчета, а след 15 мин. се слага фидето. След 5 мин. супата е готова. Сервира се поръсена с пресен кориандър и лимонов сок.