Рецепти » Десерти » Торти » Маслен блат за торта

Маслен блат за торта

Маслен блат за торта
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1343
от:
Стойка Попадийска
44 години от София

Продукти

  • 300 г масло
  • 350 г захар
  • 6 големи яйца
  • 300 г брашно
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 г нишесте
  • 15 г бакпулвер
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта и солта, разбивайте докато получите пухкава смес. След това добавете яйцата и разбийте отново. Смесете брашното с нишестето и бакпулвера, след това с непрекъснато разбъркване добавете към брашното прясното мляко и маслената смес. Вземете една кръгла форма и поставете хартия за печене, намажете я с малко масло на дъното. След това изсипете тестото и печете блата в предварително загряна фурна на 180 градуса за 25-30 минути до златист цвят. След това извадете блата за торта и го нарежете на по-тънки блатове.