Рецепти » Десерти » Торти » Медена торта с бял крем и шоколад

Медена торта с бял крем и шоколад

Медена торта с бял крем и шоколад
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 738
от:
Iva Kostova
47 години

Продукти

  • За блатовете:
  • 150 г пудра захар
  • 1 яйце
  • 50 г масло
  • 2 с. л. мед
  • 2 с. л. прясно мляко
  • 400 г брашно
  • За крема:
  • 150 г масло
  • 150 г пудра захар
  • 200 г прясно мляко
  • 3 с. л. брашно
  • 1 ванилия
  • За глазурата:
  • 200 г шоколад
  • 4 с. л. прясно мляко

Начин на приготвяне

Първо пригответе блатовете. В една тенджера добавете пудрата захар , яйцето, маслото, меда и прясното мляко. Разбъркваме добре сместа и я слагаме на силен огън, докато кипне и стане на пяна. Сваляме от котлона и към сместа добавяме постепенно брашното. Разбъркваме добре тестото, което не трябва да става много твърдо, а да се получи меко тесто. Полученото тесто изсипваме върху една набрашнена повърхност и го омесваме. Разделяме го на 4 части и всяка част разточваме на кори. Всичко трябва да стане много бързо, за да не се втвърди тестото. Първата кора разстелете в една правоъгълна тава върху намаслена хартия за печене. Печете блата в загряна фурна на 180 градуса за около 10 минути, докато леко се зачерви. По този начин изпечете и останалите блатове за тортата. През това време пригответе белият крем, разбийте в един съд маслото със захарта. В една тенджера добавете прясното мляко и го разбъркайте с брашното и ванилията на котлона, докато стане на крем. Когато се охлади добре разбъркайте тази смес с маслената смес. С полученият бял крем намажете всеки един от блатовете, като го разпределите добре по повърхността им и ги слепите заедно на етажи. Пригответе глазурата. Натрошете шоколадът и го смесете с прясното мляко, разтопете сместа на водна баня. След като изстине глазурата, залейте тортата с нея и я нарежете на форми по избор или я оставете цяла. Настържете малко шоколад отгоре за украса и съхранете в хладилник до поднасянето и.