Рецепти » Десерти » Палачинки » Меки палачинки

Меки палачинки

Меки палачинки
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1666
от:
Radka Marinova
48 години

Продукти

  • 3 яйца
  • 250 г брашно
  • 350 м прясно мляко
  • 1 чаша минерална вода
  • сол
  • 2 супени лъжици олио

Начин на приготвяне

Разбиваме на пяна целите яйца, докато получим гъста хомогенна смес, добавяме олиото и прясното мляко, разбъркваме добре. След това с непрекъснато разбъркване изсипваме брашното (наполовина фино и наполовина обикновено), докато количеството си поеме от сместа. Накрая добавяме малко сол на вкус. Ако сместа ви изглежда гъста, разредете я с малко минерална вода. От полученото палачинково тесто изпържваме палачинките в добре загрян тиган с малко олио и от двете страни до златист цвят.