Рецепти » Тестени » Милинки със сирене Чедър

Милинки със сирене Чедър

Милинки със сирене Чедър
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 629
от:
Надя
44 години от Русе

Продукти

  • 4 чаши брашно
  • 1/2 чаша захар
  • 1 ч. л. сол
  • 2 пакета или 2 с. л. суха мая
  • 1 чаша топла вода
  • 1/2 чаша разтопено масло или маргарин
  • 3 яйца
  • 2 чаши узряло сирене Чедър
  • 2 ч. л. босилек
  • 1 ч. л. риган
  • 1 ч. л. мащерка
  • 1 с. л. копър

Начин на приготвяне

В една купа смесваме 2 чаши брашно заедно със захарта, солта и маята. Разбъркваме добре. Добавяме след това топлата вода, маслото и яйцата. Разбъркваме с миксер на ниска скорост, докато продуктите се смесят добре, продължаваме да разбиваме за около 2 минути. Добавяме останалото брашно на ръка и разбъркваме докато получим твърдо тесто. Покриваме тестото с прозрачно фолио и го замразяваме в хладилника за минимум 2 часа - или до 4 дни. След като това го изваждаме от хладилника, взимаме толкова от тестото, колкото е необходимо, а останалото оставяме в хладилника. Намазняваме леко с олио 2 тави, с размери от около 20-22 см. Разделяме тестото на 12 равни топки за всяка тава. Смесваме ги преди това със сиренето Чедър, босилека, ригана, мащерката и копъра. Намазваме топките с по 1 с. л. разтопено масло. Покриваме ги с кърпа и ги оставяме да втасват за 1 час. Печем милинките в добре загряна фурна на 180 градуса за 20 минути, докато станат със златист цвят.