Мини кренвиршки с бутер тесто
Продукти
- 175 г бутер тесто
- 4 с. л. кетчуп
- 8 кренвирша
- 1 яйце
- олио
Начин на приготвяне
Вземете бутер тестото и го нарежете на ленти. След това нарежете кренвиршите на половинки (орежете ги през средата). Намажете бутер тестото с кетчуп и увийте лентите около кренвиршите, захванете краищата на лентите с клечки за зъби. Всяка една кревиршка намажете с разбитото яйце. Подредете кренвиршките в една тава за печене, намазана с малко олио. Печете във фурната за 20 минути, загряна на 200 градуса. Преди да ги сервирате махнете клечките за зъби. Сервирайте кренвиршките с айрян или със зеленчуци.
Хранителна стойност за една порция:
438 kcal, 15.5 г белтъчини, 31.4 г мазнини, 23.9 г въглехидрати.