Рецепти » Тестени » Пити » Мини питки с наденица и сушени домати

Мини питки с наденица и сушени домати

Мини питки с наденица и сушени домати
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 569
от:
Iva Kostova
46 години

Продукти

  • 150 г наденица
  • 2 чаши брашно
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1/4 ч. л. сода бикарбонат
  • 1/4 ч. л. сол
  • 6 с. л. студено безсолно масло
  • 12 листа босилек
  • 1 чаша настъргано сирене Пармезан
  • 1 чаша пълномаслено мляко
  • 1/3 чаша песто от сушени домати

Начин на приготвяне

Загряваме предварително фурната на 220 градуса. Печем нарязаните и обелени наденици в един огнеупорен съд, печем ги докато покафенеят. Изваждаме ги и ги охлаждаме напълно. Разбъркваме в една купа брашното с бакпулвера, содата и солта. След това добавяме маслото в брашнената смес и разбъркваме докато се образуват трохи с големината на ядка. След това добавяме настърганото сирене Пармезан, нарязания босилек и накрая охладената наденица. Добавяме и пълномасленото мляко и доматеното песто от сушени домати, внимателно разбъркваме сместа, докато продуктите се овлажнят. Прехвърляме тестото върху една набрашнена повърхност и го размесваме 5-6 пъти, само докато се оформи. Разделяме тестото на 2 еднакви части. Притискаме всяко парче и го оформяме на руло с дебелина от около 2 см. Нарязваме всяко руло на 4 парчета. Прехвърляме ги върху една плоска тава покрита с хартия за печене. Намазваме връхчетата на питките с разтопено масло. Печете ги във фурната докато станат със златисто кафяв цвят, печем от 12 до 15 минути. Оставяме след това да изстинат върху хартия за печене, преди да ги прехвърлим върху кухненска решетка.