Рецепти » Десерти » Сладолед » Мини сладоледени сандвичи с бисквити

Мини сладоледени сандвичи с бисквити

Мини сладоледени сандвичи с бисквити
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 477
от:
Neli Iovkova
42 години

Продукти

  • 1 чаша захар
  • 1/2 чаша меко масло
  • 1/2 чаша рапично олио
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • 1 яйце
  • 1 и 1/4 чаша брашно
  • 1 чаша пълнозърнесто брашно
  • 3/4 чаша неподсладено тъмно какао
  • 1/2 ч. л. сол
  • 500 мл сладолед
  • 1 опаковка бисквити Грахам
  • кокосов орех, мини шоколадов чипс, бонбони или орехи

Начин на приготвяне

Разбиваме на крем рапичното олио заедно с мекото масло и захарта с миксер. Трябва да получим светъл и пухкав крем. След това добавяме яйцето и ваниловият екстракт и разбиваме отново, докато се поемат от другите продукти. В една друга купа разбъркваме сухите продукти. И ги смесваме с крема. Разбиваме само колкото да се смесят. Поставяме на плота 2 листа восъчна хартия, хартия за печене или прозрачно фолио и разделяме тестото между тях. Покриваме ги отгоре с втори пласт хартия или фолио. Разточваме тестото между двата листа хартия с дебелина от около 0,5-1 см. Поставяме разточените листове тесто във хладилник и ги замразяваме за 45 минути. Загряваме фурната предварително на 160 градуса и изваждаме тестото от хладилника. Нарязваме го на бисквити с кръгла формичка, а остатъците омесваме отново за кратко, разточваме ги и изрязваме още бисквити. Поставяме готовите бисквити върху покрита с хартия за печене тава, като оставяме малко разстояние между тях. Печем бисквитите за 9 минути във фурната. Изваждаме ги от фурната и ги оставяме да се охладят в тавата за 5 минути, след това ги изваждаме от нея и ги поставяме върху кухненска решетка да изстинат напълно. С една лъжичка слагаме от сладоледа върху една от бисквитките и я покриваме с втора бисквита, като добавим още сладолед, ако е необходимо. Притискаме леко и овалваме ръбчетата в натрошените грахамови бисквити, след това в шоколадовия чипс или натрошените бонбони, кокосовия орех или орехите. Веднага прехвърляме оформените сладоледени бисквити във фризер и ги замразяваме. След това оставяме сладоледените сандвичи да се отпуснат за няколко минути преди да ги поднесем.