Рецепти » Тестени » Тутманик » Навит тутманик

Навит тутманик

Навит тутманик
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1477
от:
Леля Радка
52 години от Велико Търново

Продукти

  • 300 мл. хладка вода
  • 1 суха мая
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л. захар
  • 2 яйца
  • 600 г брашно
  • олио
  • 300 г сирене
  • 70 мл. масло
  • 2-3 с. л. мазнина

Начин на приготвяне

Смесете 300 мл. хладка вода с 1 суха мая, 1 ч. л. сол, 1 ч. л. захар и 1 яйце (оставете второто за намазване). Постепенно добавяйте и бъркайте около 600 грама брашно и накрая добавете 3 с. л. олио. Омесете меко тесто и го разделете на 4 топки, оставете ги да втасат за 30 минути, намажете найлон с олио и покрийте тестото с него, отгоре поставете една кърпа. През това време пригответе плънката от 300 грама натрошено сирене, 70 мл. олио и 70 мл. разтопено масло. След това разточете една топка, полейте я с 2-3 с. л. мазнина, поръсете плънка и така редувайте на всички тестени топки, но на последната не слагайте сирене, нарежете 4 ленти и ги усучете, сложете лентите в тава, намажете ги с яйце и печете на 30 градуса за 30 минути, след това включете на 180 градуса и печете за 40 минути.