Рецепти » Десерти » Сладки » Немски коледни сладки с конфитюр

Немски коледни сладки с конфитюр

Немски коледни сладки с конфитюр
Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 764

Продукти

  • 400 гр. брашно
  • 200 гр. масло(маргарин)
  • 3 жълтъка
  • 100 гр. захар
  • 2 ванилии
  • настърганата кора от 1 среден лимон
  • 50 гр. смлени орехи
  • 1/2 ч.ч. конфитюр (малинов или друг по желание)
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. коняк (ром)
  • 1/2 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне

Прибавете нарязаното на парченца масло към пресятото брашно и размесете докато се образуват трохи. Добавете жълтъците, захарта, ванилията, лимоновата кора и смлените орехи. Размесете докато се оформи гладко тесто. Завийте го с прозрачно домакинско фолио и поставете в хладилника за 2 часа докато се стегне. Разделете тестото на няколко части. Всяко парче разточете на кора с дебелина 1 см и с форма отрежете четен брой кръгчета. Направете по три малки отвора(или един голям) по средата на половината кръгчета (ако не разполагате с подходяща форма, може да използвате пластмасова капачка от химикал). Изпечете сладките в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10 минути. Намажете целите кръгчета с конфитюр, смесен с лимонов сок и коняк. Поръсете кръгчетата с отворите с пудра захар и ги поставете върху намазаните с конфитюр. Леко натиснете така, че да се покаже конфитюра през отворите. Оставете сладките да престоят 24 часа преди да ги консумирате.