Рецепти » Основни » Огретен » Огретен с патладжан и чесън

Огретен с патладжан и чесън

Огретен с патладжан и чесън
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 494
от:
Гергана Иванова
44 години от София

Продукти

  • 2 патладжана
  • 200 г сирене
  • 150 г кашкавал
  • 4 яйца
  • 1 л прясно мляко
  • сол
  • магданоз
  • копър
  • олио
  • 1 глава чесън

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на тънки кръгчета. Посолете ги със сол и ги оставете да престоят, докато пуснат горчивия си сок. След това ги измийте с вода, подсушете ги и ги изпържете в леко загряното олио. Поставете патладжаните върху решетка, за да се отцедят от мазнината. В една продълговата тава за печене подредете патладжаните. Поръсете ги отгоре със счукан чесън, ситно нарязаните магданоз и копър, натрошено сирене и настъргания кашкавал. След това подредете втори ред патладжани и ги покрийте с останалите продукти в същия ред. Повторете докато се изчерпи количеството на продуктите. На последният ред поръсете сирене и кашкавал. В един съд разбийте яйцата на пяна. Добавете прясното мляко и разбъркайте добре сместа. С тази смес залейте ястието и печете в загряна фурна до зачервяване.