Рецепти » Десерти » Пудинг » Оризов пудинг

Оризов пудинг

Оризов пудинг
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 417
от:
Иванка И.
45 години от Бургас

Продукти

  • 1 чаша ориз
  • 2 чаши прясно мляко
  • 3 с. л. захар
  • 2 яйца
  • 1/2 ч. л. сол
  • 50 г стафиди
  • 2 с. л. масло

Начин на приготвяне

Измийте оризът и го сварете в една тенджера с вряща и подсолена вода за 10 минути. След това излейте водата и прецедете ориза. В тенджерата с оризът добавете горещото прясно мляко, добавете сол и разбъркайте добре, сложете на котлона и варете за 25-30 минути. След това добавете захарта, яйцата и стафидите, всичко заедно разбъркайте добре. След това прехвърлете сместа върху една намазнена тава и печете във фурна до готовност. Готовият пудинг изсипете върху чинии, нарязана на порции и го сервирайте с пресни плодове или сос.


Хранителна стойност за една порция:

436 kcal, 10.4 г белтъчини, 17.2 г мазнини, 60.8 г въглехидрати.