Рецепти » Основни » Пълнен патладжан с гъби и кайма

Пълнен патладжан с гъби и кайма

Пълнен патладжан с гъби и кайма
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 645
от:
Генка
55 години от Стара Загора

Продукти

  • 2 патладжана
  • 200 г кайма
  • 2 глави лук
  • 200 г пресни гъби
  • 200 г сирене
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • олио
  • магданоз

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на половинки по дължина, след това ги издълбайте. Посолете ги със сол и ги оставете за 15 минути. Изплакнете ги добре с вода. Нарежете на ситно две глави лук и заедно с каймата ги запържете в един тиган с олио на огъня. Добавете след това нарязаните пресни гъби и нарязания на ситно патладжан. Поръсете сместа със сол и черен пипер на вкус. Напълнете патладжаните със запържената плънка. Подредете ги в една тава и печете във фурната за 30 минути, загряна на 220 градуса. След това извадете патладжаните и ги поръсете със сиренето. Върнете ги отново във фурната и печете за още 10 минути. Сервирайте патладжаните поръсени със ситно нарязан магданоз.


Хранителна стойност за една порция:

355 kcal, 24.9 г белтъчини, 23.2 г мазнини, 11.4 г въглехидрати.