Рецепти » Основни » Пангасиус на пара по китайски

Пангасиус на пара по китайски

Пангасиус на пара по китайски
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 538

Продукти

  • 2 филета от риба Пангасиус
  • 1 стрък зелен лук
  • малко парче джинджифил, нарязано на тънки ивички
  • 2 с.л. зехтин (олио)
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 голяма скилидка чесън, нарязана на ситно

Начин на приготвяне

Подсушете размразените и измити филета. На дъното на чиния поставете част от нарязания на парченца зелен лук и джинджифил. Отгоре поставете филетата и поръсете с останалата част от лука, джинджифила и чесъна. Поставете чинията върху решетката за варене на пара (поставена в уок с капак или тенджера с капак), налейте в уока гореща вода, затворете с капак и поставете върху предварително загрят котлон. Варете около 10 мин (в зависимост от дебелината на филетата). След като извадите чинията с филетата, излейте течността, получена при варенето. Бавно залейте филетата със силно сгорещения зехтин (олио). Накрая залейте със соевия сос и сервирайте със сварен на пара ориз.