Рецепти » Основни » Паниран агнешки дроб

Паниран агнешки дроб

Паниран агнешки дроб
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 444
от:
Neli Iovkova
42 години

Продукти

  • 1/2 кг агнешки дроб
  • 1/4 ч. ч. зехтин или олио
  • 1/2 ч. ч. ситно нарязан червен лук
  • 1/4 ч. ч. брашно
  • 3 ч. л. сладък червен пипер
  • 1/3 ч. л. лют червен пипер
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 2 ч. л. сол

Начин на приготвяне

Накиснете агнешкият дроб за 10 минути в подсолена вода. След това го прецедете и го нарежете на кубчета - около 2 см. Посолете леко нарязаният на ситно червен лук и го оставете да омекне. Загрейте зехтинът в един тиган на силен огън. Междувременно добавете сладкият и лютият червен пипер, черния пипер и около 1/4 ч. ч. брашно в една здрава найлонова торбичка и я разтърсете добре, за да се смеси всичко добре. Сложете в торбичката агнешкия дроб и разтръскайте отново, докато се налепи панировката по дроба. След това запържете кубчетата агнешки дроб в тигана за около 2-3 минути, докато се зачерви, но остане сочен и крехък отвътре. След това го отцедете от мазнината върху цедка или върху салфетка, поръсете го с малко сол и нарязан магданоз. Сервирайте черният дроб горещ заедно с нарязания лук.