Рецепти » Основни » Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос

Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос

Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 373
от:
Анета Петкова
47 години от София

Продукти

  • калмари
  • 1 яйце
  • олио
  • 1/2 чаша прясно мляко
  • 1/2 чаша вода
  • 1 щипка сол
  • брашно
  • 1 ч. л. сусам
  • 50 г кетчуп
  • 50 г майонеза

Начин на приготвяне

Почистете добре калмарите, след това ги сварете в един съд с подсолена вода, варете ги не повече от 3 минути. След това ги прецедете и ги охладете, нарежете ги на кръгчета. В един съд смесете продуктите за панироваката, изсипете брашното, разбитото яйце, прясното мляко, солта и сусам на вкус. Разбъркайте добре сместа. В един отделен съд смесете кетчупа и майонезата, разбъркайте добре соса. В един дълбок тиган загрейте олиото, след това потопете калмарите в приготвената панировка, оваляйте ги добре и ги запържете в тигана до златисто кафяв цвят. Сервирайте калмарите със соса.


Хранителна стойност за една порция:

643 kcal, 104.3 г белтъчини, 19.7 г мазнини, 11.5 г въглехидрати.