Рецепти » Основни » Пържен шаран

Пържен шаран

Пържен шаран
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 442

Продукти

  • 1 изчистен шаран
  • 1 с.л. сол
  • 1 к.ч. оцет
  • царевично брашно
  • олио за пържене
  • 1-2 лимона

Начин на приготвяне

Поставяме в дълбок съд почистения и нарязан на филии шаран, наливаме вода - колкото да покрие рибата, слагаме солта и оцета, разбъркваме добре, така че да се стопи солта и оставяме за два часа да се изкисне. Измиваме и отцеждаме рибата много добре, овалваме в царевичното брашно и пържим в горещото олио. Готовите парченца отцеждаме първо върху домакинска хартия или салфетка и поднасяме с парченца лимон!