Рецепти » Основни » Паста » Паста Фетучини в сметанов сос и сирене

Паста Фетучини в сметанов сос и сирене

Паста Фетучини в сметанов сос и сирене
Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 809
от:
Стойка Попадийска
44 години от София

Продукти

  • 4 чаши сметана
  • сол
  • 500 г паста Фетучини
  • 1,5 чаши сирене Пармезан
  • 50 г масло
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне

Изсипете сметаната в един дълбок тиган, поставете я на огъня и изчакайте да заври, варете докато количеството сметана спадне на половина за около 30 минути. Отделно сварете пастата Фетучини в една тенджера с подсолена вода за около 8 минути. След това я прецедете и веднага добавете пастата в един съд заедно със сметаната. Добавете маслото, поръсете с настърганото сирене Пармезан и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре сместа и сервирайте.


Хранителна стойност за една порция:

795 kcal, 34.9 г белтъчини, 42.6 г мазнини, 63.1 г въглехидрати.