Рецепти » Основни » Пъстърва със сусам

Пъстърва със сусам

Пъстърва със сусам
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 550
от:
Иванка И.
45 години от Бургас

Продукти

  • 1 с. л. сусамово масло
  • 1 с. л. соев сос
  • 4 филета пъстърва
  • 1 лимон
  • 2 с. л. сусам
  • копър

Начин на приготвяне

Загрейте грила или скарата предварително. Смесете сусамовото масло със соевия сос и сока на 1 лимон. Поставете рибата върху хартия за печене и изсипете сместа. След това печете на грил или скара за около 8-10 минути. След това поръсете рибата със сусам и печете за още 2-3 минути до златисто кафяв цвят. При сервиране поднесете с парченца лимон и поръсен копър.