Рецепти » Десерти » Пудинг » Печен лимонов пудинг

Печен лимонов пудинг

Печен лимонов пудинг
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 455
от:
Иванка И.
45 години от Бургас

Продукти

  • 55 г масло
  • 115 г захар
  • 2 яйца
  • 55 г брашно
  • 300 мл прясно мляко
  • 1 лимон

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 200 градуса. В една малка купичка изстискайте лимоновият сок. Разбъркайте в една голяма купа маслото с настърганата лимонова кора и захарта. Добавете предварително отделените жълтъци от яйцата и брашното, разбъркайте добре сместа. След това изсипете прясното мляко и 3 големи лъжици лимонов сок. В отделна купа разбъркайте добре белтъците на яйцата и ги добавете в голямата купа. Изсипете сместа в една тава за печене, напълнете пудинга до половината с вода. Печете във фурната за 45 минути до златисто кафяв цвят.


Хранителна стойност за една порция:

363 kcal, 7.9 г белтъчини, 17.6 г мазнини, 43.1 г въглехидрати.