Рецепти » Основни » Печен шаран с доматен сос

Печен шаран с доматен сос

Печен шаран с доматен сос
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 528

Продукти

  • 800 г филе от шаран
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • сол на вкус
  • че­рен пипер на вкус
  • олио за пържене
  • брашно за овалване
  • За соса:
  • 3 големи домата
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 с.л. захар
  • риган на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • сок от 1/2 лимон

Начин на приготвяне

Мариновайте рибата за 30 минути в солена вода, изцедете и подсушете. Оваляйте шарана в брашно, сложете го в тава и по­крийте с фолио. Нарежете морковите и лука и ги запържете за 4 минути, като ги прибавите към рибата и отново покрийте. За соса: нарежете доматите на ситно, приба­вете останалите продукти и ги разбъркайте добре. Ако сосът е гъст, може да добавите малко вода. Залейте рибата, покрийте и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.