Рецепти » Основни » Печен шаран с гъби

Печен шаран с гъби

Печен шаран с гъби
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 516

Продукти

  • 1 шаран около 1.2 кг
  • 200 гр гъби, нарязани на филийки
  • 1 голяма глава лук, нарязана на полумесеци
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • 2 с.л. бяло сухо вино
  • 1/2 ч.л. смлян джинджифил
  • 2 ч.л. нишесте
  • сол на вкус
  • олио

Начин на приготвяне

Запържете от всички страни изчистения и измит шаран в предварително загрято олио до златисто. Извадете и поставете в предварително покрита с парче фолио (леко намазано с олио) тавичка. Добавете в тигана лука, чесъна и леко запържете. Добавете гъбите, виното, соевия сос и джинджифила, залейте с 3/4 часа вода, покрийте с капак и задушавайте на слаб огън около 10 мин. Получената смес изсипете при шарана, покрий с друг лист фолио и плътно затворете. Печете около 20-на минути, отворете и добавете към соса нишестето, предварително размито в малко вода, разбъркайте и върнете във фурната за няколко минути докато се посгъсти соса.