Рецепти » Основни » Печена риба Щука със зеленчуци

Печена риба Щука със зеленчуци

Печена риба Щука със зеленчуци
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 667
от:

Продукти

  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 2 чушки
  • сол
  • 4 филета риба Щука
  • олио

Начин на приготвяне

Почистете добре филетата от риба Щука, измийте ги с вода и ги нарежете на малки парченца. Подправете ги със сол. Нарежете на пръстени две глави лук. Морковите нарежете на кръгчета, а чушките почистете от семената им и ги нарежете на кубчета. В една тава за печене поръсена с малко олио, подредете половината от зеленчуците, след това добавете рибата и поръсете останалите зеленчуци. Изсипете вряла вода в тавата, до средата на тавата и печете в предварително загряна фурна. Печете в продължение на 5-6 часа докато костите на рибата станат меки.


Хранителна стойност за една порция:

2521 kcal, 554.5 г белтъчини, 24.1 г мазнини, 13.7 г въглехидрати.