Рецепти » Основни » Печени картофки Уеджис

Печени картофки Уеджис

Печени картофки Уеджис
Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 864
от:
Надя
44 години от Русе

Продукти

  • 5 големи картофа
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 и 1/4 ч. л. счукан чесън или 1/2 ч. л. чесън на прах
  • 1/2 ч. л. сух магданоз
  • 1 ч. л. сух риган
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Загряваме предварително фурната на 190 градуса. Почистваме, обелваме картофите и ги нарязваме на парчета. Изсипваме картофите в една купа, заедно със зехтина, солта, черния пипер, счуканият пресен чесън или чесъна на прах, магданоза и ригана. С чисти ръце разбъркваме добре сместа, като се уверим, че картофите са добре покрити с мазнината и подправките от всички страни. Разпределяме ги върху един пласт в една тава за печене. Печем картофите във фурната за около 30-35 минути, като ги разбъркваме след 20 минута. Печем ги докато се зачервят и станат хрупкави отвън и меки отвътре.