Рецепти » Основни » Печени корени копър със сирене Пармезан и мащерка

Печени корени копър със сирене Пармезан и мащерка

Печени корени копър със сирене Пармезан и мащерка
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 389
от:
Леля Радка
51 години от Велико Търново

Продукти

  • 3 корена копър
  • 1 с. л. масло
  • сол
  • черен пипер
  • 40 г настъргано сирене Пармезан
  • 4 стъбла мащерка
  • олио

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната до 230 градуса. Нарежете корените копър на половинки по дължина и ги сварете в един съд на огъня, докато омекнат добре, за около 15 минути. Отцедете ги и ги подсушете с кухненска хартия. Намажете една тава за печене с малко олио и подредете копъра, с нарязаната страна надолу. Отгоре изсипете разтопеното масло, поръсете сол и черен пипер на вкус. След това поръсете настърганото сирене Пармезан и нарязаната на ситно мащерка. Печете във фурната до златисто кафяв цвят, за около 20 минути.


Хранителна стойност за една порция:

88 kcal, 3.5 г белтъчини, 8 г мазнини, 0.5 г въглехидрати.