Рецепти » Основни » Печени тиквички с извара и яйца

Печени тиквички с извара и яйца

Печени тиквички с извара и яйца
Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 900
от:
Сребрина
48 години от Варна

Продукти

  • 400 г тиквички
  • 150 г извара
  • 2-3 яйца
  • 4 с. л. брашно
  • сол
  • 150 г кисело мляко
  • чесън
  • 1 връзка зелен лук
  • олио
  • магданоз
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Обелете и настържете на ренде тиквичките. Подправете ги със сол и ги оставете да престоят за 30 минути в купата, за да се изцеди сока им. След това извадете тиквичките и ги прехвърлете в един подходящ съд за печене намазан с малко мазнина. Разбийте яйцата, добавете изварата, сол на вкус, нарязаната връзка зелен лук и брашното, смесете яйчената смес с тиквичките и ги разбъркайте добре. Печете във фурна загряна на 180 градуса за 30-40 минути. Сервирайте ястието с приготвения сос от кисело мляко, счукан чесън, сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз (на вкус).


Хранителна стойност за една порция:

193 kcal, 13.3 г белтъчини, 6.5 г мазнини, 19.5 г въглехидрати.