Рецепти » Основни » Печено цвекло с горчица и зелен лук

Печено цвекло с горчица и зелен лук

Печено цвекло с горчица и зелен лук
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 405
от:
Svetla Dimova
47 години от Пазарджик

Продукти

  • 1 кг цвекло
  • 2 с. л. зехтин
  • 1/4 чаша нарязан зелен лук
  • 2 с. л. дижонска горчица
  • 1 с. л. лимонов сок
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 220 градуса. Обелете цвеклото махнете листата му, измийте го добре и го нарежете на половина по дължина. Вземете една тава и я застелете с хартия за печене, намажете я със зехтин и подредете цвеклото с нарязаната страна надолу. Печете във фурната за около 30 минути, докато омекне добре. Извадете цвеклото от фурната и го охладете за около 5 минути. Нарежете го на тънки ивици и го прехвърлете в една купа. Добавете нарязаният на ситно зелен лук, дижонската горчица и лимоновия сок. Поръсете го със сол и черен и пипер на вкус, разбъркайте добре цвеклото и сервирайте.


Хранителна стойност за една порция:

156 kcal, 4.9 г белтъчини, 6 г мазнини, 22.9 г въглехидрати.