Рецепти » Овкусяване » Сосове » Песто с магданоз и хляб

Песто с магданоз и хляб

Песто с магданоз и хляб
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 540
от:
Надя
44 години от Русе

Продукти

  • 4 филии бял хляб без кората
  • 1 връзка магданоз
  • 3 с. л. нарязан на ситно лук
  • 1 жълтък
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 с. л. оцет
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Накисваме филиите хляб във вода за 6-7 минути, след това ги изстискваме добре от водата. Пасираме хляба с магданоза, лука и жълтъка с помощта на пасатор или кухненски робот, трябва да се получи гладко пюре. След това прибавяме постепенно зехтина и оцета. Сервираме веднага или поставяме в хладилник. Поднасяме пестото с пресни зеленчуци (бейби моркови, чери домати, нарязани на ивички чушки), чипс или препечени филийки.