Рецепти » Основни » Каша » Пилешка каша с червен пипер

Пилешка каша с червен пипер

Пилешка каша с червен пипер
Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 1045
от:
Леля Радка
52 години от Велико Търново

Продукти

  • 1 пиле
  • олио
  • 7 с. л. брашно
  • пилешки бульон
  • 1 с. л. червен пипер

Начин на приготвяне

Сварете пилето със сол във вода, отделете бялото месо. В един тиган сипете олио, но да покрие добре дъното. Сложете го на котлона да се нагрее охубаво. След това го дръпнете встрани. Сипете 7 с. л. брашно /сипвайте ги една по една и бъркайте с бъркалката/, отново върнете на котлона за да се изпече брашното. След като стане леко златисто на цвят, отново махнете тигана от котлона и започнете да сипвате от бульона, черпак по черпак - общо 8. Преди всяко едно сипване от бульона, бъркайте енергично, за да стане хомогенна сместа. Месото го накъсайте на ситно. Трябва да остане на конци, а не надребнено. Добавете 1 супена лъжица червен пипер и омешете добре. Към вече желаната гъстота на кашата добавете и месото. Разбъркайте добре и след като започне да се образуват мехурчета намалете котлона на най-слабата степен и така, до като мазнината излезе на повърхността. Тигана трябва да е емайлиран, а не тефлонов или керамичен.