Рецепти » Основни » Пилешка кавърма с картофено пюре

Пилешка кавърма с картофено пюре

Пилешка кавърма с картофено пюре
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1491

Продукти

  • 500 г пилешко филе
  • 2 глави лук
  • 7-8 печени чушки
  • 1/2 буркан стерилизирани гъби
  • 1 ч. ч. домат от консерва
  • кашкавал
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • 1 кг картофи
  • 50 грама краве масло

Начин на приготвяне

За пюрето: Обелете картофите и ги нарежете на дребно. Покрийте ги с вода и ги сварете. Отцедете ги от водата и още топли ги пасирайте. Посолете пюрето, прибавете кравето масло и разбъркайте. За кавърмата: Нарежете Пилешкото месото на дребни парченца и го запържете, прибавете лука и пържете, след това нарязаните стерилизирани гъби и печените чушки, също нарязани на дребно. На края добавете доматите от консерва. Оставете ястието да се готви докато остане на мазнина. Най-накрая посолете кавърмата и подправете с черен пипер и чубрица. Част от изстиналото картофено пюре разпределете по дъното и стените на две гювечета. Кавърмата поставете в тях. Отгоре покрийте също с пюре. Поръсете с малко рендосан кашкавал. Печете в загряна фурна на 200 градуса до готовност.