Рецепти » Основни » Пилешка кавърма в гювеч

Пилешка кавърма в гювеч

Пилешка кавърма в гювеч
Рейтинг: 9 от възможни 10 - гласове 1185
от:
Radka Marinova
48 години

Продукти

  • 1/2 кг пилешко филе
  • 2 глави лук
  • 1 стрък праз
  • 200 г гъби
  • 1 морков
  • 2 зелени чушки
  • 250 г домати
  • 2 с. л. олио
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на средни по големина парчета, нарежете на ситно лукът (2 глави) и празът (1 стрък), нарежете на резени гъбите (200 г) и морковът нарежете на кръгчета. Всичките тези нарязани зеленчуци задушете в сгорещеното олио под капак за 10 минути заедно с подправките на вкус - сол, черен пипер и мащерка. След това ги смесете с нарязаните и обелени домати и ги разбъркайте добре. Разпределете зеленчуковата смес в две гювечета и поставете капачетата им. Печете пилешката кавърма във фурна загряна на среден огън за 40 минути.