Рецепти » Основни » Яхния » Пилешка яхния с ориз

Пилешка яхния с ориз

Пилешка яхния с ориз
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 3362

Продукти

  • 4 пилешки бутчета
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 4 скилидки смачкан чесън
  • 2 шепи ориз
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Сол
  • 1 люта чушка
  • Магданоз

Начин на приготвяне

Сложете 4 горни пилешки бутчета да се сварят хубаво и ги отцедете от бульона. В тенджера нарежете 1 глава лук, 1 морков, 1 зелена и 1 червена чушка на дребно и ги запържете. Сложете и пилешките бутчета и тях позапържете за кратко. Добавете 4 скилидки смачкан чесън и изсипете от пилешкия бульон, за да се покрие всичко. Като поври добавете 2 шепи ориз, черен и червен пипер, сол и оставете да ври докато стане готов ориза, по желание може да добавите и една люта чушка вътре. Накрая сложете магданоз и махнете от котлона.