Рецепти » Основни » Пилешки гърди с картофи, лук и топено сирене

Пилешки гърди с картофи, лук и топено сирене

Пилешки гърди с картофи, лук и топено сирене
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 460
от:
Svetla Dimova
48 години от Пазарджик

Продукти

  • 500 г пилешки гърди
  • 5-6 картофа
  • 2 глави лук
  • 1 кутийка топено сирене
  • 100 мл бяло вино
  • 1/2 кафена чашка олио
  • сол
  • черен пипер
  • 3-4 дафинови листчета

Начин на приготвяне

Половината от олиото изсипете в една тавичка. Наредете пилешките гърди и овкусете със сол. След това половината от нарязаните на кръгчета глави лук и топеното сирене. Наредете обелените и нарязани картофи, посолете на вкус. Добавете останалият лук, поставете листенцата дафинов лист, поръсете с черен пипер и бяло вино. След това поръсете с останалото олио. Покрийте тавата с фолио и печете до готовност на картофите. Махнете фолиото и запечете до златист цвят.