Рецепти » Основни » Пилешки крилца в сладко кисел сос

Пилешки крилца в сладко кисел сос

Пилешки крилца в сладко кисел сос
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1953

Продукти

  • 150 г брашно
  • 1 с. л. сол
  • 1 с. л. червен пипер
  • 1 с. л. черен пипер
  • пилешки крилца
  • кетчуп
  • 3 с. л. мед
  • 2 с. л. оцет
  • 3 с. л. олио
  • 5 скилидки чесън
  • сусам

Начин на приготвяне

В една купа изсипете около 150 г брашно, 1 с. л. сол, 1 с. л. червен пипер и 1 с. л. черен пипер. Омешах хубаво. Половината смес изсипете върху пилешките крилца. Сложете капак върху купата, в която е месото и я раздрусайте добре. Изсипете и останалата брашнена смес и отново поставете капака и раздрусайте купата. Сместа трябва да полепне хубаво по крилцата. В една тава наредете крилцата. Сложете ги да се пекат във фурна. След половин час ги обърнете да се запекат и от другата страна. За сосът: В една купичка сипете кетчуп, добавете 3 с. л. мед, 2 с. л. оцет и 3 с. л. олио. На края накълцайте на много ситно 5 скилидки чесън. Добавете и тях. Омешайте добре сместа. Поставете крилцата в дълбок съд. От горе ги полейте със соса. Разклатете ги за да се овъргалят хубаво в соса. Сервирайте ги поръсени със сусам.