Рецепти » Основни » Пилешко месо с броколи

Пилешко месо с броколи

Пилешко месо с броколи
Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 849
от:
Svetla Dimova
48 години от Пазарджик

Продукти

  • 500 г пилешки гърди
  • 500 г броколи
  • 700 мл сос Бешамел
  • естрагон
  • индийско орехче
  • 45 г сирене Пармезан
  • 50 г галета
  • 50 г масло
  • 1 морков

Начин на приготвяне

Разделете броколито на розички, а морковът нарежете на пръчици. Нарежете предварително сварените пилешки гърди на ленти. Изсипете ги в един тиган и ги запържете заедно със броколито и моркова. Изсипете соса Бешамел и нарязания на ситно естрагон, добавете индийско орехче и настъргано сирене Пармезан. Поръсете ястието отгоре с галета, поставете парченца масло и варете докато се образуват мехурчета най-отгоре (докато ястието заври).


Хранителна стойност за една порция:

463 kcal, 40.3 г белтъчини, 23.3 г мазнини, 25.7 г въглехидрати.