Рецепти » Основни » Пилешко месо с бял ориз

Пилешко месо с бял ориз

Пилешко месо с бял ориз
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 692
от:
Сребрина
48 години от Варна

Продукти

  • 800 г пилешко месо
  • 2 глави лук
  • 4 с. л. олио
  • 1 ч. ч. ориз
  • сол
  • мащерка
  • риган
  • черен пипер
  • 3 ч. ч. пилешки бульон

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на порции и го сварете в подсолена вода. Ситно нарязаният лук задушете в сгорещеното олио. Прибавете оризът и след няколко минути пилешкия бульон, подправките, порциите пилешко месо и ако е необходимо посолете със сол на вкус. След като заври ястието намалете огъня на съвсем слаб. Оставете така да ври, докато оризът напълно поеме бульона.