Рецепти » Десерти » Сладки » Прасковки

Прасковки

Прасковки
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 3773

Продукти

  • 4 яйца
  • 2 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.ч. олио
  • 3/4 ч.ч. кисело мляко
  • 1 амонячна сода
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 6 ч.ч. брашно за крема:
  • 1 ч.ч. смлени орехи
  • 1 пакетче краве масло (125 гр)
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • трохи от курабиите
  • мармалад (шипков) жълта и червена боя за хранителни цели
  • кристална захар за овалване

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме олиото, киселото мляко, амонячната сода, сода бикарбонат и брашното(5 ч.ч.). Разбиваме хубаво и оставяме да почине 1 час. Прибавяме още 1 ч.ч. брашно. Правим на малки топчета и печем в подмазана тава в умерена фурна. Сладките са много на брой. След като изстинат се издълбават и се пълнят с крем. Слепват се с мармалад. В 2 купички разтваряме жълта и червена боя за хранителни цели. Потапяме прасковите последователно в боите и след това в кристална захар. Крема приготвяме като смесваме продуктите в следната последователсност: прясно мляко, захар, трохи от курабии, смлените орехи, краве масло(или маргарин). Прасковите изискват повече време за приготвяне, но резултата е страхотен.