Рецепти » Основни » Рула » Пуешко филе на фурна

Пуешко филе на фурна

Пуешко филе на фурна
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 2263
от:
Надя
44 години от Русе

Продукти

  • 1.5 кг пуешко филе
  • 3 с. л. олио
  • 2 ч. л. смлян черен пипер
  • 5-6 скилидки чесън
  • 3 ч. л. червен пипер - сладък или лют
  • 2 л студена вода
  • 2 с. л. сол

Начин на приготвяне

Изчистете пуешкото филе от ципите и жилите му. Разтворете солта в студената вода и в този разтвор накиснете филето за 12 часа. Смесете олиото, черния пипер, червения пипер, половината от чесъна (предварително счукан или пресован) и ги направете на каша. Извадете филето от водата, отцедете го леко и го подсушете. Намажете го от всички страни със сместа от подправките и го завийте на руло, след това го вържете с домакински конец. Поставете рулото в тава леко намазана с олио и печете във фурна за 30 минути, предварително загряна до 250 градуса. След 30 минути изключете фурната и без да отваряте вратата оставете месото да престои за поне 2 часа. Изпеченото месо е много крехко и сочно. Можете да го поднесете топло или студено и е идеално за сандвичи. Съхранете го в хладилник, завито в алуминиево фолио.