Рецепти » Консервиране » Рачел от тиква

Рачел от тиква

Рачел от тиква
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 633

Продукти

  • 2 килограма тиква
  • гасена вар
  • 2 килограма захар
  • 2 ч. л. лимонена киселина
  • 2 ванилии или индрише

Начин на приготвяне

Изчистете и обелете тиквата, нарежете я на малки парчета и я поставете във вода. На 4,5 литра вода сложете 150 грама гасена вар. Разбърквайте хубаво и изчакайте да се утаи, огребете само водата над утайката. трябва да престои 2-3 часа и измийте обилно на течаща вода. Сварете сироп от 2 килограма захар 1 литър вода и поставете тиквата във врящия сироп. Варете до необходимата гъстота. Добавете 2 чаени лъжици лимонена киселина и ароматизирайте с 2 ванилии или индрише. Насипете в сухи буркани и ги обърнете върху капачката. За по сигурно стерилизирайте за 5 минути.