Рецепти » Основни » Редено пиле с гъби Печурки и сирене в йенска тенджера

Редено пиле с гъби Печурки и сирене в йенска тенджера

Редено пиле с гъби Печурки и сирене в йенска тенджера
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 680
от:

Продукти

  • 500 г пилешко филе
  • 150 г гъби Печурки
  • 150 г пушено сирене
  • 50 г сирене Пармезан
  • 200 г заквасена сметана
  • олио
  • сол

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на ленти, а пушеното сирене на шайби. Нарязваме гъбите Печурки на ленти или шайби (в зависимост от големината на гъбите). В една йенска тенджера предварително леко намазнена с олио, започваме да редим ястието. Първо слагаме един ред пилешко филе, след това един ред гъби Печурки, един ред пушено сирене и повтаряме така, докато се изчерпи количеството на продуктите, като завършим най-отгоре с един ред пилешко филе. След това заливаме сместа със заквасена сметана и я посоляваме със сол на вкус. Слагаме капакът на йенската тенджера и печем на фурна за около 2 часа, предварително загряна на 200 градуса.