Рецепти » Супи » Рибена чорба с картофи, моркови и целина

Рибена чорба с картофи, моркови и целина

Рибена чорба с картофи, моркови и целина
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 445
от:
Radka Marinova
48 години

Продукти

  • 400 г риба - Мерлуза, Бяла риба, Сом или Есетра
  • 50 г прясно масло
  • 120 г моркови
  • 120 г целина
  • 80 г лук
  • 70 г корени магданоз
  • 20 г корен девисил
  • сол
  • черен пипер
  • лимон
  • мащерка
  • дафинов лист
  • 500 г картофи
  • 130 г домати
  • оцет
  • листа девисил

Начин на приготвяне

Почистваме добре избраната риба (Мерлуза, Бяла риба, Сом или Есетра) от кожата и костите и. След това я измиваме добре и отделяме вътрешностите и. Добре почистените и измити рибни вътрешности заливаме със студена вода и ги поставяме в една тенджера да се варят за около 10-15 минути, докато се отдели рибен бульон. В една тенджера загряваме маслото и задушаваме в него посолените и нарязани на ситно лук, моркови, девисил и корени от магданоз. След това заливаме с прецедения през цедка или тензух рибен бульон. След като поври за около 10 минути, към супата добавяме нарязаните на кубчета картофи, парчетата риба, обелените и нарязани на ситно домати, листата от девисил, зърната от черен пипер, дафиновия лист и останалите подправки. След като добре омекнат картофите, дърпаме супата от огъня. Сервираме я с пресни листа магданоз.