Рецепти » Основни » Родопски боб на фурна в гърне

Родопски боб на фурна в гърне

Родопски боб на фурна в гърне
Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 829
от:
Мария
57 години от Пловдив

Продукти

  • боб
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • доматен сок
  • 2 с. л. брашно
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Родопският боб се кисне от вечерта, след това изхвърлете водата, измийте го, налейте чиста вода и сложете да заври в тенджера. През това време задушете 1 глава лук и 1 морков, сложете и доматен сок. Размийте 2 с. л. брашно със студена вода, налейте при зеленчуците и разбъркайте добре. Като заври бобът, хвърлете първата вода. Налейте чиста, по-топла вода и изсипете в глинен съд. Сложете боба, лука и моркова. Овкусете с черен пипер (без солта) и сложете капака. Поставете в загряна фурна на 180 градуса и печете до готовност, като накрая увеличите градусите, за да се до сгъсти повече. На финала сложете солта и ако има нужда, овкусете още с подправки.