Рецепти » Основни » Рула » Руло с бутер тесто, пилешко месо и гъби

Руло с бутер тесто, пилешко месо и гъби

Руло с бутер тесто, пилешко месо и гъби
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1544
от:
Svetla Dimova
48 години от Пазарджик

Продукти

  • 1 глава лук
  • 200 г гъби
  • 250 г бутер тесто
  • 300 г пилешко филе
  • сол
  • черен пипер
  • олио или зехтин
  • 1 жълтък

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно една глава лук, запържете я леко в малко олио или зехтин, добавете нарязаните на кубчета гъби и пилешко месо, овкусете със сол и черен пипер. Разбърквайте добре. Поставете един лист бурет тесто на плот или маса, отгоре сложете от плънката и завийте на руло. Затворете добре с четка потопена в разбитият жълтък. Печете във фурна в продължение на 30 минути загряна на 180 градуса до златисто кафяв цвят.


Хранителна стойност за една порция:

235 kcal, 16.3 г белтъчини, 1 г мазнини, 19.5 г въглехидрати.