Рецепти » Основни » Рула » Руло със свинско месо и пълнеж от сини сливи

Руло със свинско месо и пълнеж от сини сливи

Руло със свинско месо и пълнеж от сини сливи
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 638
от:
Vera Draganska
43 години от Добрич

Продукти

  • 800 г свинско месо
  • 10 сухи сини сливи
  • 50 г краве масло
  • 1 с. л. олио
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Върху плот или маса поставяме свинското месо и с остър нож го режем на дължина, като се стремим да е с дебелина около 1,5 сантиметра. Начукваме добре месото с чукче за месо и нареждаме обезкостените и нарязани на половинки сини сливи равномерно по цялото руло. Навиваме свинското рулото и го престягаме със здрав памучен конец, посоляваме го и го оставяме да постои за 10 минути, докато поеме солта. Намазваме го с олио и го поръсваме с черен пипер. Загряваме фурната на 230 градуса. В подходяща тава изливаме 250 мл. вода, поставяме 50 г краве масло и рулото. След като е изпечено рулото го оставяме да изстине и така го нарязваме на порции (за да не се начупи). Сосът, който е останал от печенето, може да се използва да се полее рулото.