Рецепти » Основни » Рула » Рулца от пилешко месо с дюли

Рулца от пилешко месо с дюли

Рулца от пилешко месо с дюли
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 510
от:
Вики
47 години от София

Продукти

  • 2 пилешки филета
  • 1 средна дюля
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. краве масло
  • 150 мл бяло сухо вино
  • 1 ч.л. захар
  • сол, черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Разрязваме дюлята на чевъртинки и отделяме семките и сърцевината. Без да я белим, нарязваме на тънки резени. Поставяме за 1-2 минути във вряща вода. Изваждаме, изплакваме във студена вода и изцеждаме добре. Оформяме предварително измитите и подсушени пилешки филета в правоъгълна форма. Правим 7-8 дълбоки напречни разреза. Във всеки разрез поставяме по един резен дюля. Завиваме като руло филето (с резенчетата дюля навън). Поръсваме със сол и черен пипер и малко олио и завиваме всяко филе в парче алуминиево фолио (така че да се оформи като руло). Поставяме в тавичка и печем в предварително загряна до 200 градуса фурна около 20 минути. За да приготвим соса - нарязваме на ситно останалата част от дюлята, поставяме в тенджерка и варим до омекване. Добавяме виното и захарта и варим на силен огън докато соса намали обема си три пъти. Добавяме маслото, разбъркваме и след това претриваме през сито. Внимателно развиваме фолиото и поставяме рулата в чиния за сервиране и поднесете полети със соса. За гарнитура поднасяме картофено пюре или ориз.