Рецепти » Салати » Салата с черен дроб, гъби и целина

Салата с черен дроб, гъби и целина

Салата с черен дроб, гъби и целина
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 392
от:
Стойка Попадийска
44 години от София

Продукти

  • 400 г черен дроб
  • 1 целина
  • 1 връзка магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • 50 г масло
  • 200 г пресни гъби
  • 1 с. л. балсамов оцет
  • 1 глава лук
  • 100 г маруля
  • 2 с. л. семена от тиква

Начин на приготвяне

Нарежете черният дроб на филийки и го запържете в един тиган с масло. След това махнете черният дроб в една купа, в останалото масло в тигана запържете нарязаният на ситно лук, гъби и нарязаната целина на пръстени, добавете ситно нарязан магданоз и овкусете със сол и черен пипер. В една голяма купа смесете черният дроб със сместа от зеленчуците и поръсете с балсамов оцет. Пригответе чинии и в тях сложете накъсана маруля и върху нея сложете готовата салата, поръсете с препечени и обелени тиквени семки.


Хранителна стойност за една порция:

290 kcal, 23.6 г белтъчини, 16.9 г мазнини, 10.5 г въглехидрати.