Рецепти » Салати » Салата с пушено пилешко месо, аспержи и карфиол

Салата с пушено пилешко месо, аспержи и карфиол

Салата с пушено пилешко месо, аспержи и карфиол
Рейтинг: 2 от възможни 10 - гласове 247
от:
Сребрина
48 години от Варна

Продукти

  • 200 г пушено пилешко филе
  • 100 г картофи
  • 2 кисели краставички
  • 100 г целина
  • 100 г карфиол
  • 100 г майонеза
  • 1 с. л. горчица
  • 3 аспержи
  • 50 г грах от консерва
  • 1 с. л. лимонов сок
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Нарежете пушеното пилешко филе на малки парченца. Нарежете аспержите на филийки с дължина от около 3 см., карфиола разделете на розички и заедно ги смесете в един съд с вода, кипнете ги на огъня докато омекнат. Сварете в един съд с вода картофите, след това ги обелете и ги нарежете на кубчета. Нарежете киселите краставички и целината на пръчици. В един съд смесете майонезата с горчицата и лимоновия сок. Смесете всички зеленчуци в една купа заедно с пилешкото месо, изсипете майонезения сос и поръсете салатата със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте я добре и сервирайте.


Хранителна стойност за една порция:

311 kcal, 17.5 г белтъчини, 21.7 г мазнини, 12.4 г въглехидрати.